Een lamellendak voor optimaal genot in uw tuin

05/25/2020

Zodra de eerste zonnestralen zich vertonen, wilt u maximaal kunnen genieten van het heerlijke zonlicht en al het moois dat uw tuin te bieden heeft. Tegelijkertijd wilt u beschermd kunnen zijn tegen de regen en profiteren van schaduw op uw terras. Een lamellendak is dan de ideale oplossing. In deze blog leest u waarom deze terrasoverkapping de perfecte toevoeging is voor uw tuin.

Wat is een lamellendak?

Laten we eerst kort ingaan op wat een lamellendak is. Een lamellendak werkt hetzelfde als de jaloezie zonwering die u wellicht kent. Als u de lamellen opendraait geniet u van de lichtinval. Als u ze dichtdraait blijft de zon buiten. Dit principe geldt ook voor een pergola met een lamellendak. Het is een solide aluminium constructie waardoor de overkapping sterk blijft, ongeacht de grootte. Het spatwaterdichte dak is gevuld met eenvoudig bedienbare lamellen. Afhankelijk van het type overkapping van Palmiye zijn er twee opties: roteerbare lamellen tot 120 graden, of lamellen die inschuifbaar zijn waardoor er een open ruimte boven het terras ontstaat.

Een lamellendak biedt flexibiliteit

Met een terrasoverkapping duurt het buitenseizoen zomaar een paar maanden langer. Het grootste voordeel van een lamellen overkapping is dat u zelf bepaalt wanneer u licht- en zonnestralen doorlaat, of niet. Daar waar een overkapping normaal gedurende alle seizoenen gesloten is, biedt dit dak de kans om dit zelf aan te passen aan het moment. Een lamellendak is bovendien niet alleen een overkapping. Het dient direct als zonwering, doordat u zelf invloed heeft op het prachtige lichtinval én tevens perfecte schaduw kunt creëren. Skyroof prestige Palmiye

Extra comfort met een lamellen overkapping

Terwijl u onder de overkapping geniet van een goed boek, is een aangenaam briesje wind natuurlijk geen probleem. Als het echter wat harder begint te waaien, zou het prettig zijn, wanneer u de zijkanten van de overkapping af kunt sluiten. Daarom kunt u een pergola met lamellendak uitbreiden met glazen schuifwanden. Zo heeft u de mogelijkheid er een knusse tuinkamer van te maken. Wanneer ze niet nodig zijn, schuift u de glazen wanden soepel naar één kant. Het liefst blijft u ook lang na het ondergaan van de zon genieten onder uw overkapping. Goed om te weten dat u een pergola met lamellendak kunt voorzien van LED verlichting. Of u nu nog even verder wilt lezen in een heerlijk boek, of geniet van goed gezelschap: met (dimbare) LED verlichting in het lamellendak creëert u de perfecte ambiance. Door deze extra’s wordt uw buitenleven maximaal geoptimaliseerd. Een prachtige lamellendak is de Skyroof Prestige

Een fraaie uitstraling in uw tuin

Het strakke design van deze overkapping geeft uw tuin direct een fraaie uitstraling. In 2019 is het lamellendak van Palmiye met de inschuifbare panelen niet voor niets bekroond met de ‘Good Design Award’. Een kroon op het ontwerp. Deze overkapping zorgt dan ook niet alleen voor optimaal comfort, het is ook een blikvanger. Het oog wil immers ook wat. Wilt u meer weten over de mogelijkheden van de lamellendaken van Palmiye, of wilt u graag de overkapping in onze toonzaal beleven? Neem gerust contact met ons op.