Welk vouwdak past bij u?

09/24/2020

Het liefste zit u niets liever dan buiten in uw tuin, ongeacht de weersomstandigheden. Regen, schaduw of juist felle zon: niets houdt u tegen, zodra u een pergola met vouwdak in uw tuin hebt geplaatst. Met het doek naar beneden beschermt u zichzelf tegen de felle zon of regen. Indien u het doek opent, geniet u van een optimale verbinding met de buitenlucht. Kortom: dankzij een pergola met vouwdak kunt u buitengewoon beleven. Echter, het aanbod van pergola’s met doek is enorm. Hoe vindt u de pergola die bij uw situatie past? In deze blog laten we u kennis maken met de wereld van vouwdaken, zodat u bekend raakt met de modellen en mogelijkheden.

Een vouwdak dat qua vorm bij de stijl van uw huis én tuin

Een vouwdak is eenvoudigweg een houten of aluminium constructie, voorzien van een waterbestendig en zonwerend doek. Dit doek schuift u, geheel naar wens, omhoog of omlaag. Hiermee kunt u bepalen wat het effect van de weersomstandigheden op uw terras is. U geniet dus volop van de flexibiliteit van deze type pergola. Zoals eerder gezegd zijn er diverse modellen. Een overzicht van al onze modellen kunt hier hier vinden. Om te kunnen bepalen welke vorm het meest geschikt is voor uw woning en stijl, inspireert Palmiye Benelux u graag met onderstaande afbeeldingen.

Een elegante en moderne uitstraling met rechte vormen

Enthousiast over een pergola met een recht doek? Bekijk dan de Silver pergola met vouwdak.

Een sfeervolle ruimte met gebogen dak

Past het gebogen dak perfect bij uw woning en stijl? Bewonder dan het Coral vouwdak.

Vouwdak mogelijkheden: vrijstaand, hangend of als aanbouw

Een pergola met doek kunt u qua toepassing en plaatsing aanpassen aan uw persoonlijke situatie.

Een vouwdak als standaard aanbouw

In veel gevallen wordt een vouwdak aan een woning aangebouwd. De achterkant van de pergola wordt gemonteerd aan de gevel. En aan de voorkant van de pergola komen staanders in de hoeken. Zo creëert u een duidelijke extra ruimte aan uw woning waar u heerlijk kunt vertoeven. Een prettige bijkomstigheid van het verlengen van uw woning op deze wijze, is dat u de zijden kunt afsluiten met glazen schuifwanden. Hiermee creëert u een sfeervolle en prettige tuinkamer aan uw woning.

 Vrijstaande pergola met doek

Een vrijstaande pergola met doek is ook een mogelijkheid. Zeker wanneer u een mooie tuin, ruimte of terras heeft. Een vrijstaande pergola zoals de Silver en Coral bieden beide de mogelijkheid om een mooie vrijstaande ruimte te realiseren. In combinatie met een mooie vloer of glazen schuifwanden creëert u een terras waar u van geniet. Een vrijstaande pergola zoals de Gala en de Crown hebben als extra voordeel dat de constructie zich leent voor het overkappen van grote oppervlakten. Een afmeting van 13×14 meter is voor de Gala geen probleem. Daardoor is een vrijstaand vouwdak ook zeer geschikt voor horeca terrassen of dakterrassen.

Een vouwdak aan de muur zonder staanders

Stel: u wilt het vouwdak wél graag aan uw woning bevestigen, maar u wilt het uitzicht (en uw ruimte) vrijhouden en u bent niet enthousiast over de staanders? Dan bestaat er de mogelijkheid om het vouwdak ‘op te hangen’. Op deze manier creëert u geen extra ruimte aan uw woning, maar wel een flexibel afdak. Deze kunt u vervolgens, afhankelijk van de weersomstandigheden, open- of dichtschuiven.

 

Mocht u enthousiast zijn over de mogelijkheid om een pergola met doek te plaatsen zonder staanders aan de voorkant, maar u kunt (of wilt) deze pergola niet aan uw woning bevestigen? Of u prefereert een overkapping met vrij zicht op een andere plek? Dan is het mogelijk om een vouwdak met alleen staanders aan de achterzijde te plaatsen. Hetzelfde principe als het ‘ophangen’ van het vouwdak, maar dan als ‘vrijstaande’ overkapping.

 

 

Het panorama vouwdak van Palmiye Benelux kan voor beide toepassingen ingezet worden. Zeker indien u opzoek bent hiernaar, is het de moeite waard deze pergola te bekijken. Indien u een vouwdak prefereert dat kan hangen, maar dan met een gebogen dak. Dan is de Apollo de pergola van uw dromen. Bent u enthousiast geraakt naar deze oplossingen, maar opzoek naar een oplossing voor een grotere oppervlakte? Dan kunt u als het ware een ‘dubbele Panorama’ plaatsen. Dit ‘dubbele Panorama dak’ bestaat, en is genaamd: Marine. Deze oplossing is uiterst geschikt voor strandtenten.

Vouwdak in een bestaande constructie

Een vouwdak is niet alleen een geschikte oplossing wanneer u een pergola toe wilt voegen aan uw tuin of terras. Het is ook mogelijk om dit bestaande constructies te bouwen. Zo hebben we bij Palmiye mogelijkheden om een vouwdoek in een bestaande constructie te bouwen, zowel met een recht of gebogen vorm. Werp uw blik op de Legend en Cosmo vouwdaksystemen.

Een doek maakt het vouwdak compleet

Bij het kiezen van een vouwdak is de keuze van de kleur van de constructie en het doek niet onbelangrijk. Laat u hierbij zeker adviseren door een dealer. Heeft u interesse in een vouwdak van Palmiye? Onze verdelers beschikken over mooie samples van zowel de mogelijkheden met betrekking tot de aluminium constructie als van de doek mogelijkheden.

Tot besluit

Zoals u in deze blog opmerkt zijn er veel keuzes en mogelijkheden. Vanuit Palmiye Benelux hopen wij u te hebben kunnen inspireren middels deze blog. Mocht u meer willen zien, bekijk het Youtube kanaal van Palmiye. Hier treft u beelden aan van reeds geplaatste projecten. Indien u een afspraak wilt maken, vul dan dit formulier in.