Alle voordelen van screens op een rij!

03/11/2021

Afgelopen jaren is de populariteit van screens enorm toegenomen. Niet geheel vreemd nu de zomers steeds warmer worden en screens toch een van de meest effectieve zonweringen zijn die u aan uw woning kunt toevoegen. Daarnaast zijn er nog meer voordelen. In deze blog zet Palmiye Benelux de voordelen voor u op een rij, zodat het kiezen voor screens makkelijker wordt.

Wat is een screen?

Laten we bij het begin beginnen. Want wat is een screen daadwerkelijk? Screens zijn zonwering schermen die aan de buitenkant van uw huis in een raamopening gemonteerd worden. Aan beide zijden van het raam worden als het ware ‘’geleiders’’ gemonteerd. Daardoor kan het doek, glijdend tussen de geleiders, verticaal naar beneden en naar boven bewegen.

Alle voordelen van screens op een rij

Nu helder is wat screens zijn, zoomen we in op de gebruiksvoordelen van dit product. Het verklaart waarom een zonwering een aantrekkelijke keuze is. Hieronder sommen we de belangrijkste voordelen voor u op.
  • Ze houden de warmte buiten uw huis

Screens zorgen ervoor dat de warmte buiten gehouden wordt. Een screen zorgt voor een bescherming laag tussen de zon en uw raam. Ze kunnen namelijk tot wel 90% van het zonlicht reflecteren. Uw ramen warmen daarom niet op en de zon komt niet binnen, waardoor het koel blijft binnen wanneer de temperaturen buiten stijgen.
  • Ze bieden bescherming tegen de zon

Screens zijn vooral gericht op het buitenhouden van de zon. U houdt hiermee, zeker op warme zomerdagen, de warmte buiten. Én u beschermt ook uw meubels tegen verkleuring door schadelijke zonnestralen. En in deze tijden waarin veel thuisgewerkt wordt, zorgt een screen op het raam van uw kantoor geen vervelende reflectie geeft op uw computerscherm.
  • Ze zijn onopvallend

Ten opzichte van andere soorten zonweringen hebben screens als prettige bijkomstigheid dat ze niet te opvallend zijn. De stof is compact op te rollen waardoor de cassette die om de stof zit ook compact is. Wanneer je de cassette van de screens aanschaft in de kleur van uw gevel of kozijnen, kunt u ze onopvallend weg te werken op uw kozijnen.
  • Ze zorgen voor privacy

Screens houden de zon en de warmte buiten, zonder dat u in het donker zit. U kunt daarnaast ook door een screen naar buiten kijken, terwijl voorbijgangers niet naar binnen kijken. Hiermee geniet u zowel bescherming tegen de zon en warmte, als extra privacy.

Rolscreen versus Zipscreen

Wanneer u overweegt om screens aan te schaffen is het goed om te weten dat er twee soorten screens bestaan. De één noemt men een rolscreen en de ander een zipscreen. In de basis werken beide screens volgens hetzelfde systeem met geleiders aan de zijkant. Het grote verschil is dat bij een zipscreen de geleiders aan de zijkant werken met een soort ‘rits’systeem waardoor er betere bescherming is tegen de zon en wind. Een zipscreen, zoals de Windstor van Palmiye, biedt als extra voordeel dat de screens niet kunnen gaan klapperen door de wind en insecten werend zijn. Een Rolscreen, zoals de Storexy van Palmiye, heeft als groot voordeel dat ze een stuk goedkoper zijn dan zipscreens.

Screens in uw tuin

Tot nu toe hebben we aandacht besteedt aan het toevoegen van screens aan uw woning. Tegelijkertijd vormen screens een perfecte verrijking van uw overkapping, balkon of terras. Zo creëert u schaduw wanneer u dat wenst, terwijl u bescherming geniet tegen regen en wind. En met behoud van prachtige vergezichten vanuit uw terras.

Advies voor uw persoonlijke situatie?

Wij hopen u met deze blog te hebben kunnen helpen in uw oriëntatieproces van de perfecte zonwering. In onze eerdere blog leest u over de andere zonweringsmogelijkheden. Wanneer u nog verdere vragen heeft of advies wil voor uw persoonlijke situatie, kunt u altijd vrijblijvend contact met ons opnemen. Palmiye Benelux helpt u graag verder.