Gaat u een Pergola kopen? Houdt rekening met deze zaken.

07/24/2020

Wat goed! U heeft besloten een pergola aan te schaffen, zodat u altijd in uw tuin kunt genieten. Ongeacht de weersomstandigheden. Bij de aanschaf van een pergola zijn er diverse zaken waar u rekening mee dient te houden. Palmiye zet in deze blog de belangrijkste punten waar u op moet letten bij de aankoop van een pergola op een rij.

Functie

Voordat u daadwerkelijk overgaat tot de aankoop van uw pergola dient er één zaak zeer helder te zijn: wat is de functie van de overkapping? Wilt u buiten droog kunnen zitten ondanks de weersomstandigheden? Of wilt u graag een verlenging van uw woning in de vorm van een buitenkamer? Wanneer dit laatste het geval is, is het zeker goed om de kijken welke accessoires uw wensen hierin vervullen/aanvullen. Kijk bijvoorbeeld naar de mogelijkheden voor het dichtmaken van de zijwanden met een glazen schuifsysteem. Daarnaast kan een overkapping nog als carport functioneren. Ook dat vraagt weer om een andere oplossing en toepassing.

Plaats in de tuin

Bepaal voordat u een pergola gaat aanschaffen goed waar deze in de tuin gaat komen te staan. Belangrijk is om hierbij rekening te houden met de stand van de zon gedurende de dag. Wilt u juist graag onder uw pergola genieten terwijl de dalende avondzon via de zijkant onder de overkapping schijnt? Let hier dan zeker op. De locatie is ook van belang voor de afmeting van uw overkapping. Uiteraard komt een specialist nog bij u inmeten, maar het is goed om vooraf te weten waar de terrasoverkapping moet komen te staan en hoe groot deze ongeveer moet zijn voordat u een toonzaal bezoekt.

Materiaal

U kunt kiezen voor een pergola van onder andere hout of aluminium. Groot voordeel van een aluminium overkapping is dat deze zeer onderhoudsvriendelijk is. Het materiaal is bijzonder duurzaam. Het is onderhoudsvriendelijk, gaat lang mee en roest niet snel. Wel zo prettig aangezien regen weleens voorkomt in de Benelux. Het materiaal van de pergola’s van Palmiye is er op gemaakt dat u vier seizoenen lang buitengewoon beleeft.  

Dakbedekking

Een ander belangrijk punt is de dakbedekking die u wenst voor uw pergola. Bij Palmiye heeft u de mogelijkheid om te kiezen tussen een doekoverkapping of een lamellendak. Het voordeel van een doek is dat u deze open kunt schuiven zo ver als dat u graag wilt. Het is dus mogelijk om het doek half te openen zodat u alleen uw benen kunt kleuren door de zonnestralen. ? Afhankelijk van het type dat u kiest, is het half of geheel openen van het dak ook mogelijk bij een lamellendak. U kunt er daarentegen ook voor kiezen voor een lamellendak met enkel kantelbare lamellen. Zo kunt u droog genieten onder uw overkapping als deze gesloten is. Zodra de lamellen gekanteld zijn wordt alsnog het zonlicht toegelaten op uw terras. Een prettige bijkomstigheid, is dat u door het kantelen van de lamellen zorgt voor een aangename luchtcirculatie. Hiermee blijft de temperatuur onder uw pergola behaaglijk, zelfs tijdens de meest zonnige dagen.

Vorm van de Pergola

Grote kans dat u hier al een idee bij heeft: de vorm van uw pergola. Dit is uiteraard smaak gebonden (én voor een deel afhankelijk van de functie). Hier heeft u de keuze tussen een recht of rond dak. U kunt kiezen tussen een horizontaal/plat, rond of schuin aflopend dak. Palmiye Benelux biedt daarin veel verschillende mogelijkheden, geheel passend bij uw situatie.

De inrichting

Als u weet welk type pergola u gaat aanschaffen, adviseert Palmiye Benelux u om uw gedachten eens te filosoferen over de inrichting. De juiste inrichting creëert namelijk direct een sfeervolle buitenruimte waar u graag wilt vertoeven. Wilt u graag een buitenruimte waar u familie en vrienden kunt uitnodigen voor een heerlijke barbecue of gezelschapsspel? Of wilt u liever een plek creëren waar u lekker kunt genieten van een goed boek in uw loungeset. In beide gevallen is het raadzaam om na te denken over de juiste verlichting. Bij de pergola’s van Palmiye is het namelijk ook mogelijk om sfeervolle LED-verlichting te integreren in het doek of de lamellen. Bekijk hier pergola met lamellen. Middels deze blog hopen wij u verder op weg te hebben geholpen bij de aanschaf van de pergola van uw dromen. Heeft u graag advies bij het beantwoorden van bovenstaande vragen? Maak dan een afspraak.