Oplossingen om ook in de herfst en winter optimaal van uw pergola te genieten

12/16/2020

Denkt u op dit moment terug aan die heerlijke zomerse temperaturen en het buitenleven de afgelopen maanden? Nu de herfst zijn intrede doet, worden de dagen korter, het weer koeler. Wij van Palmiye Benelux kunnen ons indenken dat u blijft verlangen naar die bijzonder aangename momenten onder uw pergola. Ook in de herfst en winter. In onze blog geven we u daarom 4 oplossingen om ook gedurende deze seizoenen van uw pergola te kunnen genieten.  

Voeg glazen schuifwanden toe aan uw pergola

De meest voor de hand liggende oplossing is om uw pergola dicht te maken. Dit kan met een glazen schuifsysteem of een screen. De warmste oplossing is een glazen schuifsysteem. Dit systeem houdt de ruimte onder uw pergola windvrij. En dat is met bijvoorbeeld een koude decemberwind wel zo prettig. Daarbij blijft het uitzicht op uw tuin onbelemmerd én behoudt u het lichtinval van buiten.

Houd uw pergola behaaglijk met een warmtebron

Gelukkig houdt een glassysteem de wind buiten. Desondanks kunt u de temperatuur onder uw pergola nog steeds als koud en winters ervaren. Natafelen tot in de late uurtjes is dan wat minder aangenaam. Het antwoord hierop is het plaatsen van een heater. Deze kan eenvoudig bevestigd worden aan de muur of direct aan uw pergola. Houd hierbij rekening met de oppervlakte die door heater kan worden verwarmd. Of plaats er eventueel een aan meerdere zijden. Zo zit u er gegarandeerd warmpjes bij!

Sfeervolle verlichting in uw pergola

Hoe verder we het einde van het jaar naderen, hoe eerder het schemerig en zelfs donker begint te worden. Desondanks kunt u uitstekend van uw tuin genieten bij een donkere (sterren)hemel. De juiste verlichting maakt het zelfs extra sfeervol. Denk aan fakkels langs uw tuinpad, of prachtige spotjes op uw mediterrane olijfboom. Mocht het vriezen, vergeet dan niet uw olijfboom te beschermen met een boomhoes. De meest praktische oplossing is het toevoegen van LED-verlichting aan uw pergola. Deze dimbare verlichting kan direct worden geïntegreerd in uw pergola. Dit draagt bij aan het creëren van een aangename ambiance. Bovendien is het ook praktisch. U bespaart namelijk ruimte onder uw overkapping en in uw tuin.

Vergeet het interieur in uw pergola niet

Glazen schuifwanden, een heater en sfeervolle verlichting. Uw pergola lijkt helemaal winterproof. Tenminste.. als u ook aan de inrichting heeft gedacht. Ga voor de finishing-touch. Leg een plaid op uw loungebank voor de koukleumen, en zet wat extra kaarsen op tafel om een romantisch winterse sfeer te creëren. Hoe gaat u deze herfst en winter van uw pergola genieten? Wij zijn benieuwd. Deel met ons uw gouden tip middels ons contactformulier.