Een luxe overkapping in uw tuin? Vijf stappen voor een weloverwogen keuze.

12/10/2021

Een luxe overkapping laat u vier seizoenen van het buitenleven genieten. Daarnaast geeft u uw tuin een upgrade. Het verlengt uw woongenot én creëert een extra (binnen)ruimte om te genieten met de beleving van buiten. Dat is buitengewoon beleven. Tegelijkertijd gaat het om een grote investering dus het is belangrijk om een weloverwogen keuze te maken. We helpen u dan ook graag en geven in deze blog vijf stappen die u helpen bij de aankoop van een luxe overkapping.

Stap 1. Wat wordt de functie van uw luxe overkapping?

Het begint wat ons betreft bij de vraag: wat wordt de functie van uw overkapping? Waarvoor gaat u deze gebruiken? Als een verlengstuk van uw woning, een vrijstaande buitenliving of dient het als bescherming voor uw zwembad of jaccuzzi? Deze functies vragen allemaal om een andere soort en vorm overkapping. Een vrijstaande buitenliving is bijvoorbeeld eenvoudig uit te breiden met een glassysteem zodat u buiten geniet met de voordelen van binnen.

Stap 2. Wat is de beste plaats van de luxe overkapping in uw tuin?

Genieten onder de overkapping van de avondzon? Of juist heerlijk ontbijten terwijl u zich verwondert over de opkomende zon. Beide momenten klinken als muziek in de oren. We adviseren hierbij om voor de aanschaf bewust te kijken naar de stand van de zon. Het zou immers zonde zijn als uw luxe overkapping net op de verkeerde plek wordt geplaatst.

Stap 3. Wat is de ideale grootte van uw pergola?

Meten is weten. Daarom adviseren we u van tevoren na te denken over de grootte van uw pergola. Als u deze informatie paraat heeft, kunt u direct een gerichte offerte opvragen wanneer u een showroom bezoekt. Weet u al precies welke afmeting en model u zoekt? Vraag dan hier uw offerte van Palmiye Benelux op.Stap 4. Hoe flexibel moet het dak van uw luxe overkapping zijn?

Er zijn overkappingen met een ‘vast’ dak van bijvoorbeeld hout of polycarbonaat. Omdat we hier naar luxe overkappingen kijken, gaan we uit van een gemotoriseerd dak. Bij Palmiye Benelux is het mogelijk om te kiezen tussen twee verschillende gemotoriseerde daken. Zo zijn er doekoverkappingen, in bijzonder veel variaties. Recht of rond aflopend, dubbel of zonder staanders. De mogelijkheden zijn eindeloos.

Daarnaast is het mogelijk om te kiezen voor een lamellendak. Hierbij kan er gekozen worden tussen kantelbare lamellen en lamellen die volledig naar een zijde worden geschoven.


Stap 5. Last but not least: de inrichting.

Met bovenstaande vragen heeft u inmiddels een goed beeld van de buitenkant van uw potentiële luxe overkapping. Wat is voor u echter belangrijk als het gaat om de inrichting ervan? Wordt het een plek om met familie, vrienden en of gezin vooral te relaxen? Dan kunt u denken aan een heerlijke loungeset. Wellicht houdt u van lang tafelen en genieten van een heerlijke barbecue? Een lange eettafel zorgt in dat geval voor de juiste omstandigheden. Tegelijkertijd hoort er bij een fijne zitplaats het juiste licht. Bij de luxe overkappingen van Palmiye Benelux is het mogelijk om sfeervolle LED-verlichting in de overkapping te laten integreren. Het is zelfs mogelijk om het licht qua kleur aan te passen naar het moment. Informeer dan naar de RGB-verlichting mogelijkheden.

Helemaal enthousiast geworden van onze stappen en gaat u graag eens rondkijken, op zoek naar de overkapping van uw dromen? Neem contact op en informeer naar een Palmiye Benelux verkooppunt bij u in de omgeving.