Lamellendaken: designvol, praktisch én multifunctioneel buitengewoon beleven

06/30/2021

Op een vroege ochtend, wanneer de zon straalt, is het zalig de dag te starten met een koffie of thee moment. Zeker wanneer u de eerste zonnestralen van die dag meepakt. Onderwijl geniet u van enige privacy op uw terras. Precies dit beeld is kenmerkend aan een lamellendak. Door de kantelbare lamellen speelt u met de zon en de wind en creëert u het perfecte ochtendritueel. Bij Palmiye beschouwen we een lamellendak als een designvolle, praktische én multifunctionele oplossing waar buitengewoon beleven tot uiting komt.  Afhankelijk van uw wensen kiest u de variant die bij uw wensen past. In deze blog zetten we de drie verschillende lamellendaken van Palmiye Benelux voor u op een rij.

Lamellendaken: een bekend concept

Het concept van een lamellendak is uiteraard niet geheel onbekend: helemaal wanneer het gaat over een variant waarbij de lamellen kantelbaar zijn. Er is echter een onbekendere variant waarbij u één open ruimte creëert door de panelen volledig naar één zijde te schuiven. Het prettige aan een lamellendak is dat een geïntegreerde goot voorkomt dat opgehoopt vuil naar beneden op uw terras, of erger nog, in een heerlijke zomerse cocktail valt. De besturing van de lamellendaken van Palmiye Benelux gebeurt bovendien eenvoudig met de bijbehorende Somfy-afstandsbediening. Hierdoor kunt u zorgeloos de lamellen openen vanuit een luie stoel. En, indien u ervoor kiest, de LED-verlichting bedienen om de perfecte avondambiance te creëren.

Skyroof Plus en Skyroof Compact

Palmiye Benelux heeft twee lamellenoverkappingen met kantelbare lamellen in het assortiment. De Skyroof Plus en Skyroof Compact. Het grootste verschil zit in de breedte van de lamellen en de staanders. De Skyroof Plus oogt hiermee iets robuuster ten opzichte van de Skyroof Compact. Zoals de naam al doet vermoeden, is laatstgenoemde de ‘compacte’ variant waarbij zowel de staanders als de lamellen slank zijn. Perfect indien u van een minimalistisch design houdt.

Skyroof Prestige: Lamellendak met de optie voor open ruimte boven het terras

Hoe zou het zijn wanneer u naast deze varianten een lamellendak heeft die u tegelijkertijd aan één kant kunt openen, zodat er een compleet open ruimte boven uw terras ontstaat? Deze variant is er. Droog genieten van uw tuin met een gesloten dak, maar ook de mogelijkheid hebben om het hele terras met zonlicht te vullen. Het beste van twee werelden. Geniet u van lange zomeravonden waar u graag gebruikt maakt van een buitenkeuken of barbecue? Dan is deze pergola de moeite waard. Uw barbecue staat altijd droog en wanneer u er gebruik van maakt, opent u het lamellendak, zodat de rook er niet onder blijft hangen. De Skyroof Prestige van Palmiye is zo’n dak waarbij u met inschuifbare lamellen een open ruimte boven uw terras creëert.

Lamellendaken van Palmiye Benelux

Goed om te weten is dat de al onze lamellendaken zowel vrijstaand als aan huis kunnen worden geplaatst. En ook de grootte van je terras is geen probleem. De lamellendaken zijn namelijk modulair. Dat wil zeggen dat de daken eenvoudig aan elkaar gekoppeld kunnen worden waardoor de overkapping oneindig kan worden doorgetrokken. Ideaal voor een horecaterras of zakelijk project. We kunnen ons voorstellen dat u nieuwsgierig bent naar het lamellendak dat past bij uw tuin en wensen.  Bekijk hier de lamellen overkapping die wij hebben. Vraag gerust een vrijblijvende offerte aan. Dan neemt een Palmiye dealer contact me u op om de mogelijkheden te bespreken.