6x Pergola ideeën om bij weg te dromen

10/28/2020

Stelt u zich eens voor. Na een lange dag werken, in uw eigen tuin tot rust komen. Al genietend van de buitenlucht, sluit u uw ogen. U hoort fluitende vogels om u heen en droomt weg bij het zachte geluid van de wind. Dat allemaal onder de pergola van uw dromen in uw tuin. Want dat is de plek om tot rust te komen na een intensieve dag. In deze blog tonen we u zes pergola designs om bij weg te dromen en buitengewoon te beleven.

1. Een pergola geïntegreerd in het design van je huis

Door de aanschaf van een pergola geniet uzelf meer van het buitenleven, en zorgt u tevens voor een upgrade van uw huis en tuin. Indien u de pergola qua design en kleurstelling aansluit op de architectuur van uw woning, krijgt u een prachtige uitstraling. De pergola lijkt op deze manier op een natuurlijke manier bij uw huis te horen. Daarmee vormen uw tuin en uw woonhuis samen één geheel. Op de afbeelding ziet u hoe architectuur en pergola elkaar versterken. Het betreft hier een Silver vouwdak. Met dit strakke design vouwdak heeft u de volledig vrije keuze met betrekking tot de kleur van het aluminium, en ruime keuze in kleuren (en patronen) van het doek. Zo laat u deze overkapping naadloos aansluiten op uw woning.

2. Een vrijstaande pergola met glaswanden voor  luxe buitenruimte met sfeer

Creëer een fijne buitenruimte op de plek in de tuin waar u het allerliefste geniet. Een pergola hoeft namelijk niet aan een gevel vast te zitten. Met een vrijstaande overkapping, creëert u openheid en beschutting in uw tuin. Zeker wanneer u de zijkanten afsluit met flexibele glazen schuifwanden. De overkapping op de foto is een Skyroof Plus lamellendak, gecombineerd met glazen schuifwanden. De lamellen van de Skyroof Plus kunnen opengedraaid worden voor de juiste ventilatie en lichtinval in uw buitenruimte.  

3. Overdekt in je jacuzzi genieten van het maanlicht

Stel dat u in het bezit bent van een jacuzzi, dan wilt u daar, ongeacht het weer, van kunnen genieten. Daarom kunt u, zoals u op de afbeelding ziet, deze laten overkappen. Op deze manier kunt u altijd gebruik kan maken van uw jacuzzi. Met een vouwdak behoudt u de ultieme flexibiliteit. Met één druk op de knop opent of sluit u deze pergola. Zo zit u droog bij regen, maar geniet u van de zon of het maanlicht op een heldere zomeravond. De pergola op de foto is een Crown vouwdak. De pergola uit het voorbeeld is niet, zoals het lijkt, aan de gevel gemonteerd, maar juist vrijstaand geplaatst. Op deze manier is de beweegrichting van het doek van links naar rechts en niet van voor naar achter.

4. Creëer met een pergola meer ruimte op de eerste verdieping

Heeft u weleens gedacht aan een pergola op uw dakterras? Het uitzicht vanaf uw terras in de hoogte is prachtig. U kunt wegdromen bij de glooiende landschappen in de verte. En tegelijkertijd heeft u zicht op uw tuin, met maximaal behoud van de ruimte. Het beste van twee werelden. De pergola op de foto is een Skyroof  lamellendak. Door het kantalen van de lamellen bepaalt u zelf de hoeveelheid lichtinval.

5. Wegdromen aan het zwembad

Indien u dit plaatje combineert met een pergola, kunt u helemaal wegdromen. De overkapping op de foto is een Skyroof Compact lamellendak. Deze pergola heeft niet alleen de mogelijkheid om de lamellen de kantelen, maar kan zelfs de lamellen helemaal wegschuiven voor een open ruimte. Zo geniet u optimale luchtcirculatie en desgewenst bescherming tegen de zon. Zo smelt u op warme zomerdagen niet weg. Ziet u uzelf al liggen in het zwembad?

6. Een sfeervolle pergola om droog te zitten in uw tuin

Het design van uw pergola bepaalt de sfeer die deze toevoegt aan uw tuin. Een pergola met een rond dak én verlichting, zoals op de afbeelding, creëert direct een gastvrij, sfeervol en ruimtelijk gevoel. Zeker omdat de zijkanten van deze pergola volledig open zijn. Het vouwdak op de foto is een Crown pergola met vouwdak. Het aluminium van dit vouwdak is in iedere RAL kleur verkrijgbaar. Bovendien geniet u een ruime keuze aan hoogwaardige plafonddoeken.

Pergola inspiratie en advies

Een pergola verrijkt uw tuin en zorgt voor buitengewoon beleven. Wij beschikken ook over een pergola met lamellen of pergola met schuifdak. Hopelijk heeft u met deze blog inspiratie op kunnen doen voor de pergola van uw dromen. Palmiye Benelux maakt uw droom samen met u graag waar. U kunt altijd vrijblijvend contact met ons opnemen. Wij denken graag met u mee. U bent ook altijd van harte welkom in onze Toonzaal in Pelt!