4 redenen om een zonnescherm te kopen

08/14/2020

Wellicht overweegt u de aanschaf van een zonnescherm, maar heeft u nog twijfels of dit voor u en uw situatie de juiste oplossing is. Zeker tijdens de zomermaanden kan een dergelijk scherm u veel plezier bieden. Er zijn diverse redenen om te noemen waarom een zonnescherm, voor welke variant u ook kiest, een aanrader is. Hieronder hebben we de vier voornaamste redenen om voor een zonnescherm te kiezen voor u op een rijtje gezet.

Zon

In de zomer geniet u bij voorkeur optimaal van de zon en verblijft graag de hele dag buiten. Echter, ongelimiteerd in de zon zitten heeft ook een keerzijde. Het is, zeker zonder gebruik van zonnecrème, niet alleen slecht voor uw huid. Maar op een echte zomerdag heeft u op momenten behoefte aan verkoeling. U wilt zichzelf dan ook beschermen tegen de krachten van de zon. Zonneschermen bieden u de perfecte oplossing hiervoor. Hiermee creëert u een schaduw op uw terras waardoor u toch lekker van de zomerse dag in de tuin kunt genieten, met de bescherming van een zonnescherm.

Warmte

Zodra de zomer van start gaat, stijgt de temperatuur: het wordt warmer. Zowel buiten als binnenshuis. Soms is dit aangenaam, maar er zijn dagen dat je het liefst de warmte even wilt ontvluchten. Buiten op uw terras wordt de zon logischerwijs geweerd door het doek waardoor de warmte onder het doek behaaglijker blijft. Maar zonneschermen kunnen er tegelijkertijd voor zorgen dat u zowel buiten als binnen een aangenamere temperatuur behoudt. Wanneer u een tuin op het zuiden hebt, geniet u de hele dag van maximaal zonlicht. Is het hoogzomer en wilt u graag de warmte die de zon afstraalt zo veel mogelijk buiten houden? Een zonnescherm creëert dan de ideale situatie. De zon schijnt niet direct op het raam waardoor de binnentemperatuur aangenaam blijft, waardoor u binnen de koelte kunt blijven opzoeken.

Gemak

Een zonnescherm is bijzonder eenvoudig om te bedienen. Waar we vroeger nog handmatig het scherm moesten uitrollen, gaat dit tegenwoordig veelal met één druk op de knop. Zo schuift u dus gemakkelijk vanuit de luie tuinstoel het scherm uit. Mocht u juist weer wat behoefte hebben aan vitamine D en direct zonlicht? Het (deels) openen van het doek gaat uiteraard net zo eenvoudig.

Sfeer

Vaak wordt gedacht dat zonneschermen alleen maar dienen om de zon te weren en u, zowel buiten als binnen, van koelte te voorzien. Maar een onderbelicht aspect is de sfeer die een zonnescherm geeft aan uw woning. De zonneschermen van Palmiye worden voor u op maat gemaakt. Hierdoor bepaalt u zelf geheel de kleur en het design. En is het helemaal aan te passen naar de stijl van uw woning. Het juiste scherm geeft direct een gezellige uitstraling en nodigt extra uit om maximaal van uw terras te genieten.

 

De zonneschermen van Palmiye Benelux

Bent u na het lezen van deze blog overtuigd om een zonnescherm aan te schaffen? We zetten graag de 3 mogelijkheden van Palmiye nog even kort op een rij:

Liberty

De Liberty is een knikarmscherm met een hellingshoek van maximaal 60 graden. Optioneel is dit scherm uit te breiden met weersensoren, een volant en Somfy motoren voor automatische bediening.

Platinum

Dit designvol scherm is uitermate geschikt voor het weren van de zon op een groot terras. Een groot voordeel van de Platinum is dat het doek, zodra dit is ingerold, volledig wordt beschermd middels de cassette. Hierdoor blijft het doek gegarandeerd schoon.

Pente

De armlengte van de Pente bepaalt de hellingshoek die maximaal in te stellen is tot 180 graden. De hellingshoek is geheel traploos te bepalen. Net zoals de andere twee zonneschermen is dit scherm ook uit te breiden met optionele weerssensoren voor optimaal gebruikersgemak.