Een coronaproof horecaterras. Alles wat u moet weten!

05/05/2021

De horeca uitbater mag weer gasten ontvangen. Hoewel de zitplaatsen binnen nog even leegblijven, mogen er op het horecaterras weer gasten ontvangen worden. Dit uiteraard met strikte regels. Goed om dus voldoende voorzorgsmaatregelen te nemen. Uiteraard wilt u als horeca ondernemer het zo veilig en comfortabel mogelijk maken voor uw personeel en uw gasten. Wij zetten in deze blog de belangrijkste punten die hier aan bijdragen op een rij.
Horecagelegenheid met lamellenoverkapping
Horecagelegenheid met lamellenoverkapping

1. Voorbereiding van je horecaterras is key

Vanaf 28 april mogen er maximaal 2 personen aan 1 tafel zitten. Hierbij is het dus belangrijk om rekening te houden met tafeltjes voor 2, maar ook voor 4 personen. Wanneer één huishouden met meer dan 2 personen komt, is het namelijk wel toegestaan om meer dan 2 gasten aan een tafel te plaatsen. In dat geval is het wel belangrijk om voldoende loopruimte te houden en te zorgen dat er nog steeds anderhalve meter afstand wordt gehouden met andere gezelschappen. Een goede tip: een ronde tafel kan hieraan bijdragen! Hier zijn namelijk eenvoudig stoelen bij aan te schuiven zonder dat dit belemmering voor de looppaden en omgeving oplevert. Bediening aan de bar is niet toegestaan. Dus zorg ook dat alle gasten een vaste zitplek hebben. En houd rekening met het maximum van 50 personen.

2. Mondkapjes aanbieden

Zowel voor gasten als voor het personeel is een mondkapje verplicht. Aan tafel mogen gasten hun mondkapje afdoen, behalve wanneer gasten hun zitplek verlaten. Hoewel een  mondkapje inmiddels niet meer weg te denken is uit het straatbeeld, kan het natuurlijk voorkomen dat iemand het vergeet. In dat geval is onze tip: zorg altijd voor een extra voorraad: daarmee bied je meteen een extra stuk gastvrijheid.

3. Creëer een vier-seizoenen horecaterras

Zoals eerder gezegd dienen de zitplaatsen binnen nog even leeg te blijven. Daarom is het belangrijk om op alles voorbereid te zijn met een horecaterras, ook tijdens de slechte weersomstandigheden. Een parasol is daarin vaak onvoldoende. Een overkapping is in dat geval een betere oplossing. Om het extra comfortabel voor uw gasten (en uw personeel) te maken, adviseren wij een lamellendak. Hierbij zijn de lamellen aan de bovenzijde eenvoudig te kantelen, zodat de gasten kunnen genieten van de zon bij mooi weer. Het is zelfs mogelijk de lamellen volledig naar een kant te schuiven, waardoor een geheel open ruimte boven het terras wordt geboden. Deze overkapping is bovendien spatwaterdicht, zodat uw gasten zorgeloos genieten van uw horecaterras. lamellenoverkapping horecaterras Daarnaast is het ook mogelijk om te kiezen voor een flexibel vouwdak. Het assortiment van Palmiye Benelux biedt vele mogelijkheden en variaties. Zo wordt er voor iedere stijl, kleur en situatie een oplossing geboden. Ook het doek is geheel naar wens samen te stellen zodat de overkapping past bij de sfeer en uitstraling van uw horecazaak. Wat maakt een Palmiye overkapping op uw horecaterras dan extra comfortabel voor uw personeel? Met de afstandsbediening kunt u van achter de bar het dak en de verlichting bedienen om te allen tijde uw gasten te voorzien van de beste beleving op het terras in samenspel met de weersomstandigheden. Tevens is het mogelijk ook geïntegreerde verlichting toe te voegen aan de overkapping én is deze ook op dezelfde manier te bedienen. Zo verspeelt u geen tijd aan het uitdraaien of opzetten van parasols, maar kunt u bezig zijn met dat wat u het liefste doet: uw gasten een fijne en gastvrije ervaring bieden op uw terras. Een omzet boost door uw gasten het meest comfortabele terras uit de omgeving te bieden? Bekijk de horeca oplossingen van Palmiye Benelux of neem contact met ons op. We denken graag met u mee!

Vraag direct een offerte aan