Hoe kiest u de meest geschikte buiten zonwering?

06/15/2020

De zomer komt dichterbij. Tijd om alvast na te denken over buiten zonwering. Met buiten zonwering kunt u namelijk op de écht warme zomerdagen de warmte beter buiten huis houden en zorgen voor een aangename binnentemperatuur. Ook kan zonwering zorgen voor sfeer of juist meer privacy in en rondom uw huis. Op het gebied van buiten zonwering heeft u vele keuzes. Zo kunt u bijvoorbeeld kiezen voor screens, zonneschermen en uitvalschermen. Maar om de juiste keuze voor uw woning te maken, willen we u helpen om de plus- en minpunten met elkaar vergelijken. In deze blog maken we dit inzichtelijk om de keuze te vergemakkelijken.

Zonneschermen: Zonwering om zowel binnen als buiten koeler zitten

Een zonnescherm, ook wel bekend als knikarmscherm of terraszonwering, is de meest populaire. De reden hiervoor is dat u met een zonnescherm niet alleen zorgt dat de zon niet in uw woning schijnt, maar u ook een ideale schaduwplek kunt creëren op uw buitenterras. Een zonnescherm bestaat namelijk uit een frame met waterafstotend doek. Het doek wordt door middel van twee ‘armen’ horizontaal uitgerold. Hiermee creëert u, indien nodig, een ‘afdak’. Ideaal voor die hete zomers van tegenwoordig. Een andere reden om te kiezen voor een zonnescherm, is dat u het design en de kleur van het frame en het doek volledig af kunt stemmen op uw wensen. Zo kunt u met het doek een sfeer en uitstraling creëren die past bij uw woning. En omdat het doek op maat gemaakt wordt is de afmeting ook altijd perfect voor uw terras. Bent u dus op zoek naar een zonweringsoplossing voor zowel binnen als buiten? En is uitstraling en sfeer van belang als u moet kiezen tussen buiten zonwering mogelijkheden? Dan is een zonnescherm zoals de Platinium van Palmiye de perfecte keus.  

Uitvalscherm: Zonwering die zorgt voor een koel huis zonder in te leveren op een zonnig terras buiten

Een uitvalscherm is vergelijkbaar met een zonnescherm, maar zorgt in tegenstelling tot een zonnescherm niet voor schaduw op uw terras. Een uitvalscherm heeft als voornaamste functie het weren van de warmte uit uw woning. Een uitvalscherm bestaat vaak uit een waterafstotend doek in een cassette met twee vaste ‘armen’. Wanneer u deze ‘armen’ laat zakken, zakt ook het doek onder een scherpe hellingshoek waardoor het product uiterst effectief is in het weren van de zon. Uitvalschermen zijn de ideale oplossing voor kantoren, scholen, balkons en als zonwering op de eerste of tweede verdieping. Echter, zijn ze minder geschikt als oplossing voor de begane grond. De reden hiervoor is dat de vaste armen de looproute belemmert. Een voordeel is daarentegen wel dat dit product door de vaste armen extra stevig is. Daarmee kan een uitvalscherm tijdens een pittige storm tegen een stootje. Een mooi voorbeeld is het Pente uitvalscherm van Palmiye. Net als bij zonneschermen kunt u bij een knikarmscherm, zoals de Pente, kiezen uit verschillende stoffen en materialen. Zo laat u de uitstraling ervan perfect aansluiten bij de sfeer die past bij uw woning. Bent u dus opzoek naar een solide en mooi systeem om warmte uit uw woning te weren en sfeer aan uw woning toe te kennen? En is de buiten zonwering bedoeld voor plekken waar deze niet de looproute belemmert? Dan is een uitvalscherm een uitstekende keuze.

Screens: Buiten zonwering die de warmte uit uw woning houdt én zorgt voor meer privacy

Screens als zonwering verschillen van de bovengenoemde mogelijkheden. Screens zijn schermen die aan de buitenkant in een raamopening gemonteerd worden. Ze kunnen verticaal naar boven en naar beneden bewegen. De screens kunnen perfect weggewerkt worden in (of op) het kozijn. Hierdoor zijn ze nauwelijks zichtbaar wanneer u ze niet gebruikt. Wanneer u de screens naar beneden heeft, vormen ze als het ware een beschermlaag tussen de zon en het raam. Hierdoor schijnt de zon niet naar binnen én ramen de warmen niet op. Warmte wordt dus zo lang mogelijk buiten gehouden. Afhankelijk van de keuze van het materiaal van de screen werkt dit proces in de winter juist andersom. Laat uw screens ‘s nachts zakken en geef de warmte die u overdag hebt verzameld minder kans om te ontsnappen. In beide gevallen energie effectief. Voor uw screen kunt u kiezen uit verschillende stoffen. Als u kiest voor een luchtigere stof bijvoorbeeld, wordt lucht doorgelaten. Zo kunt u uw ramen open en tegelijkertijd de frisse buitenlucht ervaren. Bovendien zorgen screens ervoor dat u extra privacy geniet. Screens zorgen namelijk voor minder inkijk, terwijl het uitzicht naar buiten toe niet al te veel belemmerd wordt. Wist u dat screens, zoals bijvoorbeeld de Palmiye Windstor niet alleen geschikt zijn voor ramen? Ze zijn ook toepasbaar voor de zijkanten van uw pergola. Zo maakt u uw pergola wind-, zon- of regenvrij, wanneer u dat wenst.

Buitenzonwering bediening

Welke buitenzonwering u ook kiest, u zult ook na moeten denken over de besturing. De besturing kan handmatig of met een afstandsbediening. Daarnaast is er nog een derde mogelijkheid. Bij Palmiye heeft u de mogelijkheid om de buitenzonwering uit te rusten met zon- en windsensoren. Zo kunt u ervoor zorgen dat de zonwering automatisch naar beneden gaat wanneer de zon te fel wordt. En mocht de zon verdwijnen of de wind te sterk, dan gaat dat zonwering uit zichzelf omhoog. U wordt volledig ontzorgt. Zelfs als u niet thuis bent.

Conclusie: Welke buiten zonwering moet u nu kiezen?

Hopelijk bent u wijzer geworden van onze blog en hebben we u kunnen helpen om de keuze makkelijker te maken. Wat uw keuze ook wordt, Palmiye biedt in alle drie de categorieën oplossingen die aansluiten op uw persoonlijke wensen. Samen vindt Palmiye met u de juiste stoffen en materialen, zodat u een buiten zonwering heeft die altijd past bij uw stijl. Klik hier voor meer informatie over ons assortiment.