Een implus geven aan uw tuin en buitenbeleving? Volg onze tuin tips!

08/16/2022

Uw tuin is een plek waar u het liefst 4 seizoenen van het buitenleven wilt genieten. Wees lief voor uw tuin en geef deze een upgrade. Niet omdat deze niet mooi genoeg is, maar omdat u het ‘buitengewoon beleven’ nog meer kan optimaliseren. In deze blog leest u hoe u met onze tuin tips een impuls kunt geven aan uw tuin.

TUIN TIP 1: Verf de muur of schutting

Wilt u uw tuin een andere look and feel geven? Het aanbrengen van een ander kleurtje verf zal wonderen verrichten. Een vrolijke kleur fleurt de tuin direct op. Of geeft u de voorkeur aan een strakke en hippe look? Voorzie uw schutting van een likje zwarte verf. Mocht u nog inspiratie op willen doen voor de juiste kleur? Op Pinterest zijn enorm veel voorbeelden te geven.

TUIN TIP 2: Verzorg de tuin en planten

Het verzorgen van uw tuin en alles wat er groeit is een kunst. Het vraagt tijd en aandacht om uw planten te leren kennen. Maar deze tijd, moeite en aandacht betaalt zich rijkelijk uit, wanneer u geniet van een bloeiende en kleurrijke tuin. Uiteraard kunt u een tuinman inschakelen, maar het ontspannen gevoel na een dag in de tuin werken is onbeschrijfelijk. U waant zich in het hier en nu en bent in contact met de natuur. En met een goed boek over tuinieren erbij, maakt u er ook een mooie leerervaring van. Een tip in dat geval is het boek Houd je tuin gezond van Bärbel Oftring. Of wilt een mooie pluktuin creëren? Het boek Pluktuin van Jennita Jansen is een aanrader.


TUIN TIP 3: Maak een terras met overkapping

Het weer blijft wisselvallig en onvoorspelbaar, of het nu zomer of winter is. Met een terrasoverkapping bent u niet meer afhankelijk van het weer om van het buitenleven te genieten. Het voordeel van de terrasoverkappingen van Palmiye Benelux is dat u flexibel blijft. Het dak kan namelijk net zo eenvoudig weer geopend worden zodra de zon schijnt. Zo valt uw tuinfeestje nooit meer in het water door het onvoorspelbare weer. ?

TUIN TIP 4: Creëer een buitenliving

Een terrasoverkapping zorgt ervoor dat u de regen de baas bent. Om ook beschermd te zijn tegen de wind is het mogelijk om de zijdes af te sluiten met glazen schuifwanden. Perfect om zonder koude wind onder uw pergola te genieten.

TUIN TIP 5: De juiste tuinmeubels

Al aan de slag gegaan met bovenstaande tuin tips? Denk ook eens aan tuinmeubelen. Deze zeggen veel over de vorm van het outdoor woongenot. Een loungeset geeft ruimte voor ontspanning met familie en vrienden. Een hoge tafel is ideaal voor lang tafelen tijdens een barbecue of spelletjesavond. Belangrijk is daarbij wel dat uw tuinmeubels goed beschermd worden. Berg ze op bij slecht weer, of zorg dat ze onder een terrasoverkapping worden geplaatst.

TUIN TIP 6: Zorg voor een aangename temperatuur

Zoals eerder aangegeven: het weer in ons land is wisselvallig en onvoorspelbaar. De ene dag worden we verrast door een flinke regenbui, terwijl de dag daarna de zon weer volop schijnt. Zeker in de zomertijd kan u worden verrast door een extreem warme dag. Geen reden voor paniek, maar juist perfect om lekker van de tuin te genieten. Zonwering biedt in het laatste geval een perfecte oplossing om de hitte dragelijk te maken en verkoeling te ervaren in de schaduw. Het is dan ook mogelijk om zonwering toe te voegen aan uw overkapping.

We kunnen ons voorstellen dat u niet kunt wachten om aan de slag te gaan om uw tuin een upgrade te geven met onze tuin tips. Wordt u helemaal enthousiast van het toevoegen van een buitenliving? Vraag dan een offerte aan op onze website.