Hoe u met Palmiye de winter buitengewoon beleeft

12/20/2022

It’s the most wonderful time of the year… Winter. Een seizoen vol bijzondere momenten om buitengewoon te genieten. Van feestdagen tot en met nieuwjaar. Dineren met familie. Borrelen met vrienden. Tegelijkertijd is het ook een seizoen waarin vitamine D tabletten geslikt worden om het gebrek aan Uv-licht op te vangen. Immers, veel speelt zich binnen af. De vraag is echter: hoe kunt u dit seizoen juíst meer in verbinding met buiten zijn? In deze inspiratieblog delen we hoe u met de pergola’s van Palmiye Benelux de winter buitengewoon beleeft.

 

De dagen zijn kort…

Wellicht heeft u de afgelopen zomerperiode volop genoten onder een pergola. Van het eerste ochtendgloren tot en met de late uren. Een pergola alleen is dan al voldoende. In de winter is het uiteraard koeler, en voelt u zich snel geneigd binnen te zitten met gezelschap. Tegelijkertijd zijn er volop mogelijkheden om uw pergola te verrijken, zodat u er ook veel plezier aan beleeft in de winter. Zeker wanneer de dagen kort zijn, is het een kunst de verbinding met buiten te zoeken.

Een aangename winter onder uw pergola

Er zijn twee elementen die helpen voor een aangename winter onder uw pergola: warmte en sfeer. De combinatie van deze twee zaken zorgen ervoor dat u de juiste condities creëert om buitengewoon te beleven.

Buitengewoon beleven met glazen wanden

Warmte: glazen schuifwanden en een warmtebron

De winterse winden kunnen fris zijn. Op het moment dat uw pergola geheel open is, is het minder verleidelijk in de winter hier plaats te nemen met gezelschap. Door uw pergola te verrijken met glazen schuifwanden, zorgt u ervoor dat de wind geen vrij spel heeft. Door het slanke, soepele schuifsysteem geniet u bovendien van een helder uitzicht op uw tuin. Zo kunt u zelfs met een telescoop naar een heldere winterse sterrenhemel kijken. Nu de eerste frisse kou is weggenomen, kunt u de omgeving verder veraangenamen met een warmtebron. U kunt hierbij denken aan een heater. Uiteraard zijn warme plaids ook een optie!

Buitengewoon beleven in de winter met sfeer

Sfeer

Nu de warmte onder uw pergola gecoverd is, is het de kunst om de juiste sfeer te creëren. Enerzijds is inrichting hierin van belang. Wat heeft u nodig voor de juiste sfeer? Wellicht houdt u van dineren met vrienden en lang natafelen. In dat geval kiest u waarschijnlijk voor een grote tafel met stoelen en details die dit veraangenamen. Of wellicht beschouwt u uw pergola als de ultieme lounge plek. In dat geval kiest u misschien voor een fraaie salontafel, loungebank en loungestoelen. Een knop waar u nog letterlijk aan kunt draaien is die van ‘verlichting’. Door het verrijken van uw pergola met dimbare Ledverlichting, creëert u de juiste sfeer.

 

De kunst van buitengewoon beleven

We zoomen nu natuurlijk behoorlijk in op de details waarmee u uw pergola kunt verrijken. Daar hoort natuurlijk wel een pergola omheen. Wellicht zoekt u deze na het lezen van deze blog? Palmiye Benelux biedt pergola’s die geheel af te stemmen zijn op uw wensen en maten. Werp dan ook zeker een blik op onze lamellen overkappingen en vouwdaken. En ontmoet de pergola die bij u past. We zien het immers als een kunst om u buitengewoon te laten beleven. Niet alleen in de zomer dus…

 

Heeft u vragen over buitengewoon beleven in de winter? Neem gerust contact met ons op via het contactformulier. Dan nemen we spoedig contact met u op.